Hackers zijn uit op cryptohandelaren

Hackers zijn tegenwoordig steeds meer uit op de wallets van cryptohandelaren. Er zijn veel methodes waardoor zij toegang tot jou wallet krijgen zonder dat je het zelf door hebt. In dit artikel zal ik een voorbeeld laten zien en een aantal tips geven hoe je jezelf kan beveiligen tegen deze hackers.

Valse TRON airdrop

Op 14 januari 2018 werd de volgende tweet gepubliceerd:

neppe tron airdrop

In deze tweet wordt door Justin Sun, de eigenaar van de coin TRON (TRX) verteld dat de airdrop van TRON nu live is. Voor elke Ether die je hebt ontvang je 50 TRX, en voor elke TRX die je hebt krijg je er nog eens 0.25 bij. Echter is deze tweet niet van de echte Justin Sun maar van een vals twitter account, dit kun je zien door te kijken naar de naam door wie de tweet geschreven is.  Deze tweet is geschreven door @justlntronsun, terwijl het echte account @justinsuntron heet.

Wat er op de website die daar geadverteerd wordt gebeurd lijkt in eerste instantie niet gevaarlijk. Maar wanneer je invult hoeveel Ethereum en TRON jij hebt, wordt er gevraagd om de ‘private key’ van jou wallet om te verifiëren dat je wel echt zoveel cryptomunten hebt. Wanneer jij je private key daar invult en het formulier opstuurt kunnen de hackers via die key inloggen op jou wallet en al je coins naar hun adres sturen.

De reden dat hackers steeds meer cryptohandelaren kiezen als slachtoffer is omdat de transacties anoniem zijn en ze niet teruggeboekt kunnen worden.

 

Maatregelen tegen deze hackers

Allereerst, zoals eerder besproken, moet je veilig omgaan met je private key. Wanneer deze in de handen komt van de foute persoon kan dit ernstige gevolgen hebben voor jou wallet. Bewaar je private key op een veilige plek zoals op een papiertje verstopt in een schoenendoos, en dus niet in je e-mail.

De tweede maatregel die je kan nemen is 2FA (two-factor authentication) instellen op je wallet. Wanneer een hacker het wachtwoord weet van je wallet en/of exchange waar jij op handelt kan hij er dan alsnog niet inkomen. Hieronder een afbeelding met de melding die Binance geeft als je probeert in te loggen op een account die 2FA heeft geactiveerd.

binance 2fa

Er wordt dan een code verstuurd naar de ‘Google Authenticator’ app van de eigenaar van het account. Hij zal dan een code ontvangen die ingevuld moet worden voor er in kan worden gelogt op het account.

Voor een veiligere manier van opslaan van jou cryptocurrencies heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een hardware wallet.

By | 2018-01-19T12:46:57+00:00 januari 14th, 2018|crypto, hackers|0 Comments

About the Author:

Mijn naam is Remco, de oprichter van CryptoKickoff. Als hobby ben ik deze website begonnen om zelf meer kennis te krijgen over cryptocurrencies terwijl ik deze met jullie deel. Sinds eind 2017 beleg ik zelf ook in deze munten.

Leave A Comment