Hoe moet je beleggen op tradingsplatformen

Er zijn veel verschillende tradingsplatformen, ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen als het aankomt op het beleggen en traden. Hoe beleg je nu eigenlijk het beste op zo’n platform?

Het begin

Voordat je gaat beginnen met beleggen op een platform, raden we iedereen aan het platform eerst goed onder de knie te krijgen. Veel tradingsplatformen bieden een proefaccount aan met speelgeld. En ondanks dat beleggen met speelgeld heel anders is dan beleggen met echt geld, is het wel goed om te doen. Immers als je op de verkeerde knop drukt, kost het je met speelgeld geen echt geld. Je zult niet de eerste zijn die per ongelijk op de koopknop drukt als je verkoop bedoelde, of in plaats van 10 opties op de aandelen Phillips, 1000 opties op de aandelen Phillips kocht. Ga je dus zelf beleggen en traden, zorg er dan voor dat je verschillende platformen probeert en je uiteindelijk kiest voor het tradingsplatform dat bij jou past.

Spread en snelheid

Eén van de belangrijkste facetten van het traden, is het begrijpen van de spread en de uitvoeringssnelheid van een trade. De spread is het verschil tussen de daadwerkelijke koers en het bedrag dat jij er voor betaalt. Te vergelijken met de wisselkoers als je bij het GWK dollars wil kopen. De koers van de dollar is 0,88 euro per dollar, echter betaal je 0.95 euro per dollar. Het verschil van 7 cent is dus de spread. Een hogere spread wil niet zeggen dat het tradingsplatform slechter is en een lagere spread is niet altijd beter. Het belangrijkste is de uitvoeringssnelheid. Bij sommige platformen moet je een klik of twee extra doen voordat je opdracht wordt uitgevoerd. En tijd kost geld, daarom is een platform met een hogere spread, maar met een snellere handelingssnelheid soms beter.

Waarin beleggen op een tradingsplatform

Ondanks dat we het beleggen noemen, is het meestal tarden wat we doen op een tradingsplatform. Beleggen doe je vaak met een wat langere horizon en dan vaak in aandelen. Echter een tradingsplatform biedt veel meer mogelijkheden dan alleen aandelen. Denk aan opties, cfd’s en het handelen in Forex. We noemen het allemaal beleggen, echter het kopen van de laatst genoemde producten zijn eerder handelsproducten dan beleggingsproducten.

Trends en indicatoren

Als je gaat traden, dan is het erg belangrijk het nieuws te volgen. Immers, bij traden maak je gebruik van het momentum van de koers. Veel minder dan bij beleggen, waarbij je gebruik maakt van de daadwerkelijke waarde van het bedrijf. Bij het traden op een tradingsplatform maakt het je niet uit of er een neergaande of opgaande lijn is. Je kijkt naar een trend, die het liefst wordt ondersteunt door verschillende indicatoren. Indicatoren kunnen verschillend zijn. Denk aan het nieuws, berichten op het internet en handelsvolume. Vooral dat laatste is belangrijk. Wordt er opeens veel gehandeld in een product, dan kan dat betekenen dat er een opgaande of neergaande lijn is. Deze trend kan een paar dagen, maar soms ook slechts een paar minuten duren.

Goede tradingsplatformen hebben verschillende indicatoren ingebouwd, waarmee je het laatste nieuws en trends kan volgen en je het volume van het product goed in de gaten kan houden. Echter, zorg er voor dat je ook het nieuws buiten de platformen in de gaten houdt, dit omdat een Engelse spreuk je geld kan opleveren:” buy on rumour, sell on news”. Dit wil zeggen, dat je het beste kan instappen als het nog maar een gerucht is, en als het nieuws dan wereldkundig wordt gemaakt en de koers op hoog vliegt, dat je dan weer verkoopt en je winst pakt. Dat laatste is belangrijk, want helaas pakken de meeste traders te laat hun winst.

Ten slotte

Doe niet aan overtraden. Dat wil zeggen: kies je trades en het moment uit, een dag niet instappen is niet een verloren dag, maar een dag waar je geleerd hebt. En heb je een dag waarin de trades geen winst opleveren, bega dan niet de fout dat er nu een trade “moet” komen om je dag weer goed te maken.

Goed traden is een vak, en met het juiste platform kan je er goed geld aan verdienen. Kies daarom je platform met zorg uit, test er verschillende met zowel speelgeld als een klein beetje echt geld. Ondanks dat de kans groot is dat je de eerst euro’s zult verliezen, moet je het zien als leergeld, waar mee je de stap zet naar een succesvolle carrière als online belegger en trader.

By | 2018-11-28T12:32:43+00:00 november 28th, 2018|beleggen|0 Comments

About the Author:

Mijn naam is Remco, de oprichter van CryptoKickoff. Als hobby ben ik deze website begonnen om zelf meer kennis te krijgen over cryptocurrencies terwijl ik deze met jullie deel. Sinds eind 2017 beleg ik zelf ook in deze munten.

Leave A Comment