Grote tradingfouten waar beginners op moeten letten

De stijging van cryptomunten hebben een geheel nieuw segment van beleggers aangetrokken, waardoor in 2017 meer kapitaal werd binnengehaald en de markt groeide tot meer dan 500 miljard euro. Niet iedereen verdient echter geld, en helaas maken de meeste nieuwe cryptohandelaars fouten die gemakkelijk kunnen worden vermeden. In dit artikel zullen we er een aantal bespreken.

Geen basiskennis over charting

De meeste handelaren denken dat het in kaart brengen of technische analyse ofwel extreem gecompliceerd is, ofwel gewoon overschat. Hoewel beide standpunten kunnen worden beargumenteerd, valt niet te ontkennen dat marktbewegingen en muntprijzen patronen hebben die kunnen worden geïdentificeerd en gebruikt, op zijn minst de kansen op succesvolle transacties vergroten.

crypto chart

Op zoek gaan naar de nieuwe Bitcoin

Alleen al in 2017 is Bitcoin gegaan van €1.000 naar bijna €20.000, wat een indrukwekkende winst is. Ethereum en Litecoin hebben ook extreme returns geregistreerd, maar niet elke coin kan, of zal, hetzelfde pad volgen.

Sommige munten, hetzij vanwege hun grote aanbod, hetzij een groot aantal andere factoren, zijn gedegradeerd tot bepaalde prijsklassen (bijvoorbeeld Ripple) en beleggen in munten, in de hoop op een winst van 3.000% of 6.000%, is geen goed plan.

Al uw geld in één keer investeren

Een andere veel voorkomende fout die beginners maken is al hun geld in één keer uitgeven. Als u een goede munt vindt, moet u deze kopen met een percentage van uw geld (40% – 60%) en de rest houden om te zien of uw deelname werkt. Op deze manier kun je, zelfs als een munt na je aankoop valt, het gemiddelde verlagen door meer te kopen bij de dip. Evenzo, als de uptrend doorgaat, kun je altijd meer kopen, en hoewel deze aanpak je winstmarges verlaagt, beveiligt het je positie en voorkomt het dat je all-in gaat met een trade die zuidwaarts gaat.

Cryptonieuws volgen

Prijsbewegingen, grafieken en marktanalyses zijn niet voldoende. Als u een succesvolle handelaar wilt zijn, moet u crypto-nieuws volgen en op de hoogte blijven van alle recente en aankomende ontwikkelingen. Omdat crypto een speculatieve markt is, reageert deze zeer sterk op zowel positief als negatief nieuws, en is in-the-know van onschatbare waarde voor een handelaar.

Om te zien wat er in de toekomst gaat gebeuren kunt u gebruik maken van de website CoinMarketCal.

By | 2018-02-23T20:28:24+00:00 februari 23rd, 2018|crypto|0 Comments

About the Author:

Mijn naam is Remco, de oprichter van CryptoKickoff. Als hobby ben ik deze website begonnen om zelf meer kennis te krijgen over cryptocurrencies terwijl ik deze met jullie deel. Sinds eind 2017 beleg ik zelf ook in deze munten.

Leave A Comment