Ripple koers | XRP waarde in euro’s & info 2018-02-13T19:45:04+00:00

Ripple

XRP koersNaast de beroemde Bitcoin zijn er natuurlijk ook andere coins die in de afgelopen jaren enorm zijn gestegen. Neem bijvoorbeeld de ripple koers die steeg van €0,005 in januari 2017, naar €3 in januari 2018. Door deze stijging van ongeveer 60,000% is XRP erg beroemd geworden binnen de cryptohandel in ons land. Ripple wordt nog steeds geclassificeerd als een cryptocurrency, maar de manier waarop het is opgericht en de manier waarop het werkt verschilt sterk van dat van anderen. Dat is de reden waarom, als je overweegt te investeren in Ripple, je eerst goed onderzoek moet doen voor je hiermee begint.

Wat is ripple (XRP)?

Ripple is de naam voor het cryptocurrency-platform, het transactieprotocol heet XRP. Dit is net zo als Ethereum de naam is voor het platform dat handel in Ether mogelijk maakt. Net als vele andere crypto’s wordt Ripple gebouwd bovenop het idee van een blockchain dat vereist dat verschillende partijen deelnemen aan het transactievalidatie proces, in plaats van een enkele gecentraliseerde autoriteit. Dat vergemakkelijkt transacties over de hele wereld en de transferkosten van XRP zijn veel goedkoper dan die van bitcoin. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, zijn XRP-overdrachten razendsnel, waarvoor geen bevestigingstijd vereist is door miners.

Ripple werd oorspronkelijk opgericht door een enkel bedrijf, genaamd Ripple Labs, en wordt er nog steeds door ondersteund. Het heeft ook geen fluctuerend bedrag van zijn valuta in bestaan. Waar bitcoin een continu groeiend aantal munten in omloop heeft met een uiteindelijk maximum, en Ethereum theoretisch geen limiet heeft, is Ripple met al zijn 100 miljard XRP-tokens direct uit de poort gemaakt. Aangezien het maximum aantal XRP op 100 miljard staat en er momenteel 39 miljard in omloop zijn kun je concluderen dat Ripple Labs nog een groot aantal munten bezit.

Ripple wordt gesteund door banken

Je hebt misschien veel beleggers gehoord over cryptocurrency “guru’s” die het idee van regulering bespreken. Hoewel we niet denken dat dit zorgwekkend is, maken velen zich zorgen over banken die kraken op bitcoin en vele andere munten. Dat is nog minder waarschijnlijk met Ripple, want het wordt ondersteund door enkele van ’s werelds grootste financiële instellingen, neem bijvoorbeeld American Express. Die financiële instellingen meer hebben allemaal een rol in de werking en proliferatie. Ze kunnen zelfs hun eigen opgegeven kosten in rekening brengen voor het voltooien van transacties. Die controle is de grootste onderscheidende factor voor Ripple. Doordat deze munt wordt ondersteund door banken hebben wij er ten minste enorm veel vertrouwen in.

ripple en banken

Waar cryptovaluta’s zoals Ethereum volledig gedecentraliseerd zijn, en worden ondersteund door miljoenen miners, betekent het dat niemand echt controle over het netwerk heeft. De knooppunten van Ripple worden afgehandeld door de financiële instellingen en door het bedrijf, Ripple Labs, zelf. Die onafhankelijke servers hoeven geen proof-of-work-berekeningen te maken zoals dat wel moet bij bitcoin. De knooppunten valideren eenvoudigweg transacties zelf – net als traditionele banken.

Ripple koers

De ripple koers fluctueert enorm, dat is te zien aan de inconstante lijn in de onderstaande grafiek. De live waarde van ripple ligt momenteel op . Dat is een veranding van ten opzichte van vorige week. Hierin is de XPR koers in euro’s te zien van afgelopen maand.

Hoe wordt de prijs van de Bitcoin bepaald?

In elke economie waar handel plaatsvindt in termen van grondstoffen, wordt de waarde van de grondstof vaak bepaald door het aanbod en de vraag van de te verhandelen producten, in dit geval de bitcoin.

De waarde van Bitcoin is afhankelijk van de intensiteit van de vraag en het aanbod die er is. De vraag is een marktfactor. De intensiteit waarmee de markt de grondstof nodig heeft, voedt het vraagaspect. Aanbod is echter een beperkte factor binnen de Bitcoin-economie, aangezien het aantal bitcoins binnen het netwerk beperkt is tot 21 miljoen. Wanneer de vraag hoger is dan het aanbod, zal de bitcoin koers stijgen. Als het andersom het geval is zal de koers in euro’s dalen.

Dit veroorzaakt vaak een verschil tussen de aan- en verkoopprijs.

8 feitjes over ripple

Wij hebben een leuk aantal feitjes verzameld over deze cryptocurrency om met jullie te delen.

  1. XRP is de enige cryptocurrency, speciaal ontworpen voor financiële instellingen en betaalbedrijven. Andere activa kunnen worden gebruikt voor het opslaan van waarde, het kopen van artikelen of voor consumententransacties, maar XRP heeft een echte, duidelijke use-case voor het overbrengen van waarde erachter. Men kan het gemakkelijk online kopen via een exchange.
  2. Vandaag de dag is Ripple een van de meest waardevolle startups in de VS, achter Uber, Airbnb, Palantir en WeWork – dankzij de Digital Asset XRP.
  3. XRP is geen vervanging, maar fungeert als brug tussen door de overheid gesteunde Fiat-valuta’s. Het heeft samengewerkt met meer dan 10 digitale uitwisselingen voor snelle, betaalbare en efficiënte waardeoverdracht.
  4. Betalingen met XRP zijn betrouwbaarder. Het geeft je vrijheid van geldtransferprocessen van 3-5 dagen, en ook van vertragingen en risico’s die daarmee samenhangen. Gemiddelde tijd voor XRP om aan te komen bij de ontvanger is slechts 5 seconden. Vandaar dat deze valuta u kan helpen buitenlandse transactiekosten kwijt te schelden.
  5. XRP helpt banken bij het ontwikkelen van een gemeenschappelijke standaard voor betalingen en verenigt niet-gekoppelde grootboeken en blockchains.
  6. XRP verslaat Bitcoin qua snelheid en schaalbaarheid. Bitcoin kan slechts 7 transacties per seconde verwerken. Deze transacties duren gewoonlijk van 15 minuten tot twee uur voor voltooiing. Aan de andere kant verwerkt VISA al 2000 transacties per seconde. Dus, Bitcoin loopt al achter op VISA in termen van schaalbaarheid. De XRP-ledger kan meer dan 1.000 transacties verwerken in 1 seconde en mogelijk de doorvoer van VISA aanpassen.
  7. Elke eenheid van XRP is al aanwezig en heeft geen mijnbouw nodig. Dit bespaart zowel kracht als inspanningen. Vandaar dat XRP duurzamer is dan Bitcoin en andere digitale assets.
  8. XRP is de toekomstige winnaar wanneer financiële instellingen digitale activa gaan gebruiken in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Ripple (XRP) verhandelen

Om Ripple te verhandelen heeft u eerst een coin nodig die u daarvoor kunt ruilen, meestal is dit Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Wanneer u die al heeft raden wij aan om hem te verruilen voor Ripple op Binance.

Wanneer je nog geen één cryptocurrency hebt raden wij aan om je in te schrijven bij Coinbase. Hier kan je gemakkelijk je eerste munten kopen via je bankaccount of credit card.

Meer over Coinbase (onze ervaring)