Litecoin koers & waarde in EURO | LTC kopen 2018-03-03T16:07:58+00:00

Litecoin

litecoinLitecoin is een gedecentraliseerde digitale valuta aangemaakt in oktober 2011. Het kan worden gebruikt om services te kopen, zoals het laten maken van een website, of het kopen van bijvoorbeeld juwelen, of thee. Deze valuta biedt een veilige en makkelijke manier voor verkopers om geld te accepteren omdat er geen terugboekingen gedaan kunnen worden. Alle transacties van LTC worden vastgelegd door de blockchain.

Meer informatie nodig over de blockchain? Lees eerst: Wat is blockchain?

Het litecoin project

Het project werd uitgebracht op een van de eerste hard forks op de bitcoin blockchain. Het werkt onder de MIT / X11-licentie waarmee iedereen zijn versie van de software kan kopiëren, wijzigen en distribueren. De valuta is voorgesteld als een oplossing voor de belangrijkste problemen waarmee de moedervaluta wordt geconfronteerd, zoals schaalbaarheid en transactietijd. Hoewel het nog steeds de succesniveaus de nummer één moet benaderen, behoort het tot de top vijf altcoins wereldwijd.

Het duurde een tijdje voordat LTC populair werd, maar pas in november 2013 beleefde hij voor het eerst een 15-voudige pump. Dit bleek een kortstondige piek te zijn en het was pas in mei 2017 dat het opnieuw snelheid begon op te nemen. Het netwerk heeft zich echter zeer snel aangepast aan de technologische vooruitgang. Het was de eerste die in een fractie van een seconde een transactie uitvoerde via het gerenommeerde Lightning Network tussen Zürich en San Francisco. Charles Lee stelde het model voor als een goedkoper alternatief voor het verwerken van kleine transacties, waardoor het beter geschikt is voor kleinere bedrijven.

Litecoin vs bitcoin

Om Litecoin te begrijpen, moeten we rekening houden met de kenmerken waardoor het vergelijkbaar is met de bitcoin en met de verschillen. Dit maakt het mogelijk de technologische basis en de voordelen die het biedt ten opzichte van zijn voorganger te begrijpen.

btc vs ltc

Technologie

Het algoritme dat het netwerk ondersteunt, is ook ongelijk aan dat van zijn voorganger. Hoewel BTC een complex Proof-of-Work-hashing-systeem gebruikt dat SHA-256 wordt genoemd, gebruikt LTC het veel eenvoudigere Scrypt-algoritme. Scrypt gebruikt veel minder energie om blokken te genereren en legt meer nadruk op het RAM-geheugen dan op verwerkingskracht. Dit maakt het mogelijk om een ​​computer te gebruiken die is uitgerust met verschillende grafische kaarten voor het proces. Deze worden ookwel GPU genoemd.

Snelheid

Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen de twee netwerken. Hoewel beide gebaseerd zijn op dezelfde broncode, genereren de eerste blokken vier keer sneller dan de laatste. Dit leidt tot een aantal voordelen voor zijn gebruikers. Ten eerste worden transacties veel sneller verwerkt. Dit vermindert het risico van dubbele uitgaven tot een zeer lage marge en vertaalt zich ook in zeer lage transactiekosten. Het betekent ook dat het netwerk een groter aantal transacties kan verwerken en dit vermindert de achterstand op het netwerk. Dit maakt het gemakkelijk voor de valuta om te voldoen aan de doelstelling van de oprichter om de munt te verkiezen boven kleinere transacties.

Liquiditeit

De limiet, ookwel cap genoemd, voor LTC is 84 miljoen, wat vier keer hoger is dan die van de bitcoin. Dit heeft ook ernstige gevolgen voor het gebruik en de marktprestaties. De belangrijkste implicatie is dat het de liquiditeit op het netwerk verhoogt. Dit maakt het meer geschikt voor dagelijkse transacties en impliceert dat het niet zal worden beperkt tot het optreden als een opslag van waarde.

In tegenstelling tot de oprichter van BTC is Charles Lee een bekend en toegankelijk figuur. Dit humaniseert het netwerk en maakt het gemakkelijk om het netwerk te ontwikkelen.

Litecoin koers

De litecoin waarde is ieder moment van de dag anders. Elke handelaar kan met een grote trade de prijs al beïnvloeden met een aantal cent. De huidige waarde van litecoin is momenteel . Dat is een veranding van ten opzichte van vorige week. Hieronder is de litecoin koers te vinden van de afgelopen maand.

Litecoin (LTC) mining

Het LTC-token wordt gegenereerd via een mijnproces. Dit gebeurt met behulp van gespecialiseerde computergebaseerde hardware. Het belangrijkste doel van mijnbouw is om het netwerk te beveiligen en verrichte transacties te verifiëren. Het creëert ook een beloningssysteem voor de hersenen achter het proces, de mijnwerkers van het netwerk. Het mining proces op dit netwerk is niet zo technisch geavanceerd als dat van BTC. Er zijn geen ASIC’s ontworpen voor het netwerk.

Proof-of-Work verwijst in eenvoudige bewoordingen naar een methode om te bewijzen dat een nieuw blok moeilijk te ontginnen is. Maar het maakt het gemakkelijk om te bevestigen dat aan de vereisten voor een goed blok is voldaan tijdens het proces. Dit proces is relatief willekeurig en vereist veel vallen en opstaan. Dat is de reden waarom mijnwerkers mijnbouwpools creëren om de kans te vergroten dat hun gecombineerde inspanningen positieve resultaten opleveren. De lage kans op succes maakt het ook onmogelijk om te voorspellen welke computer op een mijnnetwerk het volgende blok zal krijgen.

Een geldig nieuw blok moet een hash-waarde hebben die lager is dan die van het huidige doel. Het moet ook de hash van het vorige blok in de keten bevatten. Het Scrypt Proof-of-Work-algoritme dat wordt gebruikt op het LTC-netwerk maakt gebruik van een op geheugen gebaseerde hashfunctie. Het is niet zo populair als de SHA-256 en is ontworpen om mijnbouw op GPU’s en CPU’s rendabel te maken.

Litecoin (LTC) kopen

Litecoin is een munt waar veel vraag naar is. Deze munt kan daarom op veel plekken worden gekocht. Wij raden onze lezers aan om te kiezen voor Coinbase, omdat hun systeem erg makkelijk is en de beginner goed op weg helpt.

Meer over Coinbase (onze ervaring)