Ethereum koers in EURO (ETH) – info & kopen 2018-01-26T13:52:20+00:00

Wat is ethereum?

ethereum koersIn veel opzichten is Ethereum vergelijkbaar met Bitcoin. Het is een openbaar, peer-to-peer netwerk of blockchain met zijn eigen digitale valuta genaamd Ether. Ethereum is in 2014 gecreëerd door Vitalik Buterin en het doel van Ethereum is om een ​​platform te zijn waarop slimme contracten kunnen worden gebouwd en uitgevoerd. In dit artikel zullen wij u meer informatie geven over ETH, met onder andere de ethereum koers, huidige prijs, en waar deze munt gekocht kan worden.

Wat is het verschil tussen ethereum en BTC?

Bitcoin wil een opslagplaats van geld zijn, en uiteindelijk een wereldwijd geaccepteerde valuta worden die conventioneel geld tot op zekere hoogte zou kunnen verbeteren of vervangen. Het doel van Ethereum is om een ​​platform te worden waarop ‘smart contracts’ en gedecentraliseerde apps kunnen draaien.

verschil ethereum bitcoinEen ander belangrijk verschil is de levering. Waar het aantal Bitcoin is gelimiteerd op 21 miljoen, is Ethereum niet tot een specifieke hoeveelheid beperkt. Zowel Bitcoin als Ethereum worden geproduceerd in een proces dat mijnen wordt genoemd . Er zijn plannen om de productie van Ethereum te verschuiven naar een ‘Proof of Stake’ (PoS) model, dat milieuvriendelijker moet zijn dan mijnbouw. Meer informatie over Proof of Stake kan gevonden worden op de bitcoin koers pagina.

Er zijn een aantal technische verschillen in de technologieën die ten grondslag liggen aan de Bitcoin- en Ethereum-platforms, maar in dit vroege stadium van deze projecten lijken ze erg op elkaar. Naarmate deze projecten groeien en ouder worden, kunnen de verschillen veel duidelijker worden en hun trajecten op een heel andere manier beïnvloeden.

Ethereum koers

De waarde van Ethereum wordt, net als alle altcoins, om de paar secondes gewijzigd. Momenteel is de prijs van ETH per munt. Ten opzichte van vorige week is dit er verandering van maar liefst . Hieronder is een grafiek te vinden met de ETH koers van de afgelopen zes maanden.

Ethereum voor beginners

Ethereum is een open-software platform op basis van blockchain-technologie waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en implementeren.

Net als Bitcoin is Ethereum een ​​gedistribueerd openbaar blockchain-netwerk. Hoewel er enkele belangrijke technische verschillen tussen de twee zijn, is het belangrijkste onderscheid dat moet worden opgemerkt dat Bitcoin en Ethereum aanzienlijk verschillen qua doel en mogelijkheden. Bitcoin biedt een bepaalde toepassing van blockchain-technologie, een peer-to-peer elektronisch cash-systeem dat online Bitcoin-betalingen mogelijk maakt. Terwijl de Bitcoin-blockchain wordt gebruikt om eigendom van digitale valuta (bitcoins) bij te houden, richt de Ethereum-blockchain zich op het uitvoeren van de programmacode van elke gedecentraliseerde toepassing.

In de Ethereum-blockchain werken mijnwerkers om, in plaats van stukjes bitcoin in het geval voor BTC, stukjes Ether te verdienen, een type crypto-token dat het netwerk van brandstof voorziet. Naast een verhandelbare cryptocurrency, wordt Ether ook gebruikt door applicatieontwikkelaars om transactiekosten en diensten op het Ethereum-netwerk te betalen. De hoogte van deze betaling is gebaseerd op een percentage van de huidige ethereum koers.

Dapps (Decentralized apps)

Dapps staan ​​voor Decentralized Apps. Deze werken samen met slimme contracten (smart contracts) door het werk van tussenpersonen, zoals een Exchange, te automatiseren.

Stel dat u bijvoorbeeld een optiecontract wilt uitvoeren. Meestal gaat het om het hebben van een exchange die overeenkomt met uw vraag met het bod van iemand anders en zodra de tijd aanbreekt om ervoor te zorgen dat de overeenkomst wordt getekend. Met het gebruik van een Dapp kan het matchen door de blockchain zelf worden gedaan zonder dat er een tussenpersoon nodig is. Het Smart-contract heeft betrekking op het daadwerkelijk afdwingen van de voorwaarden. Zodra u op Kopen klikt, wordt alles geautomatiseerd zonder dat u een derde partij hoeft te vertrouwen of eventuele administratieve kosten betaald moeten worden.

Dit is slechts één applicatie. Steeds meer startups worden gemaakt rond het enorme aantal mogelijkheden van deze technologie, van door crowdfunded wetenschap tot adverteerders die de makers van inhoud rechtstreeks betalen en zelfs de consumenten voor het niet blokkeren van hun advertenties.

Ethereum (ETH) kopen

Ethereum kopen is mogelijk op veel websites. Wij raden u aan om gebruik te maken van Coinbase, puur omdat hun website erg vriendelijke is voor beginners. Wanneer u zich daar heeft ingeschreven kunt u terecht bij onze cryptocurrency handleiding voor een stappenplan om ETH te kopen.

Meer over Coinbase (onze ervaring)