Bitcoin (BTC) koers in EURO, informatie en kopen 2018-03-03T12:49:26+00:00

Wat is bitcoin?

bitcoin koersBitcoin is een digitale valuta (cryptocurrency) die uitgewisseld kan worden op de blockchain. Tot op de dag van vandaag wordt bitcoin nog niet heel veel gebruikt in het dagelijks leven, maar de website thuisbezorgd.nl accepteert deze munt al sinds 2013. Aangezien de grootte van deze munt, en de stijgende bitcoin koers van de afgelopen tijd, twijfel ik er niet aan dat meer grote bedrijven in de toekomst bitcoin zullen accepteren als een betaalmethode.

Waarom wordt bitcoin gebruikt?

De belangrijkste reden dat mensen de bitcoin gebruiken is naar mijn mening inflatiebescherming. Hieronder zal ik nog een aantal redenen aantonen.

western unionGeld versturen naar het buitenland

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel kennisen of familie wonen aan de andere kant van de aardbol. Hierdoor is het soms lastig om naar hun geld over te maken. Er kan natuurlijk wel gebruik worden gemaakt van services zoals Western Union, maar je zult schrikken als ik je vertel hoeveel geld er verloren is gegaan tijdens die overdracht.

Nieuwe valuta

Een groot deel mensen gebruikt de bitcoin alleen als nieuwe valuta. Sommige grote retailers, bijvoorbeeld Microsoft of CheapAir, accepteren het al als betaalmiddel. Naar onze mening zullen steeds meer bedrijven zich gaan aanpassen aan deze trend en ook betaling in de vorm van cryptocurrency accepteren.

Bescherming tegen inflatie

Naar onze mening is dit de grootste reden dat mensen bitcoin gebruiken; bescherming tegen inflatie. Tegenwoordig zijn er in een aantal landen, zoals Argentinië, extreem hoge inflatie en valutaschommelingen en daardoor kunnen mensen de waarde van hun geld in een paar dagen verliezen.

Natuurlijk schommelt de prijs van de Bitcoin ook iedere dag, en in 2017 hebben we ook veel grote schommelingen gezien, maar in landen waar hun valuta vluchtiger zijn, zou deze munt kunnen dienen als een oplossing.

Bitcoin koers

De prijs van de bitcoin wordt, net als voor alle andere cryptocurrencies, om de paar seconden bijgewerkt. Momenteel ligt de prijs van deze munt op . Dat is een veranding van ten opzichte van vorige week. Zie hieronder de bitcoin koers in euro’s van de afgelopen maand.

Hoe wordt de prijs van de Bitcoin bepaald?

In elke economie waar handel plaatsvindt in termen van grondstoffen, wordt de waarde van de grondstof vaak bepaald door het aanbod en de vraag van de te verhandelen producten, in dit geval de bitcoin.

De waarde van Bitcoin is afhankelijk van de intensiteit van de vraag en het aanbod die er is. De vraag is een marktfactor. De intensiteit waarmee de markt de grondstof nodig heeft, voedt het vraagaspect. Aanbod is echter een beperkte factor binnen de Bitcoin-economie, aangezien het aantal bitcoins binnen het netwerk beperkt is tot 21 miljoen. Wanneer de vraag hoger is dan het aanbod, zal de bitcoin koers stijgen. Als het andersom het geval is zal de koers in euro’s dalen.

Dit veroorzaakt vaak een verschil tussen de aan- en verkoopprijs.

Eigenschappen van bitcoin

Bitcoin, heeft net als alle altcoins, belangrijke functies die het onderscheiden van andere valuta’s.

Gedecentraliseerd

Het bitcoin-netwerk wordt niet beheerd door één centrale autoriteit. Elke machine die bitcoin en zijn transacties verwerkt, maakt deel uit van het netwerk en de machines werken samen. Dit betekent dat, in theorie, een centrale autoriteit niet kan sleutelen aan het monetaire beleid en een kernsmelting kan veroorzaken – of simpelweg besluiten om de bitcoins van mensen van hen weg te nemen. Wanneer een deel van het netwerk plotseling offline gaat om een of andere reden, blijft het geld altijd stromen.

Anonimiteit

Gebruikers kunnen meerdere bitcoin-adressen bevatten en ze zijn niet gekoppeld aan namen, adressen of andere persoonlijk identificeerbare informatie. Echter weet de exchange waarvandaan je de coins verstuurd wel je persoonsgegevens, aangezien je die gebruikt als derde partij om de coins te verzenden. De ontvanger van je coins kan je persoonsgegevens niet achterhalen.

Lage transactiekosten

Wanneer je vanuit een ander land geld ontvangt op je bankrekening kan de bank kosten in rekening brengen. Bij de bitcoin is dat niet het geval. Wel moet je rekening houden met de ‘miners-fee’ en de handelskosten van je exchange.

Bitcoin mining, wat is dat?

Mining of mijnbouw houdt het Bitcoin-proces veilig door nieuwe transacties (of blokken) chronologisch aan de keten toe te voegen en in de wachtrij te houden. Blokken worden afgesneden wanneer elke transactie wordt voltooid, codes worden gedecodeerd en bitcoins worden doorgegeven of uitgewisseld.

Mijnwerkers kunt ook nieuwe Bitcoins genereren door het gebruik van speciale software om cryptografische problemen op te lossen. Dit biedt een slimme manier om de valuta uit te geven en biedt ook een stimulans voor mensen om te mijnen.

De beloning wordt overeengekomen door iedereen in het netwerk, maar is over het algemeen 12,5 bitcoins, evenals de kosten die worden betaald door gebruikers die transacties verzenden. Om inflatie te voorkomen en het systeem beheersbaar te houden, kan er tegen het jaar 2040 niet meer dan een vast aantal van 21 miljoen bitcoins (of BTC’s) in omloop zijn, dus de “puzzel” wordt steeds moeilijker op te lossen.

Bitcoins beschermen tegen hackers

Wij hebben een aantal tips opgesteld om de veiligheid van jou bitcoins te waarborgen.

Maak regelmatig een back-up van uw wallet en versleutel je wallet of smartphone met een sterk wachtwoord. Dit is een goede methode om je veilig(er) te stellen van hackers. Helaas kunnen de hackers met een keylogger alsnog achter jou wachtwoord komen en je bitcoins stelen.

Sla een deel van de bitcoins op in een offline walet losgekoppeld van uw netwerk voor extra veiligheid. Dit kunt u zien als een bank, terwijl u in het algemeen slechts een deel van uw geld in de wallet bewaard.
Houdt uw software up-to-date. Dit is een erg belangrijke maatregel. Verouderde software kunnen soms zwakke plekken bevatten waardoor hackers een toegang hebben tot jou wallet. Gebruik voor extra bescherming de multi-signature-functie van bitcoin waarmee je transacties meerdere goedkeuringen vereist die kunnen worden uitgegeven.

De laatste tip die wij jou geven is dat je een veilige wallet moet kiezen. Het bewaren in een online exchange zoals Binance is niet de veiligste keuze.

Hulp nodig bij het kiezen van een wallet? Lees dan: beste cryptocurrency wallets

Bitcoins kopen

De eenvoudigste manier om Bitcoin te kopen, wat betekent dat je niet uit je stoel hoeft te stappen of een complexe interface hoeft te leren, is om via een site zoals Coinbase te kopen. Coinbase is een start-up gebaseerd in Silicon Valley die werd opgericht in 2011. Wat vertrouwen betreft, Coinbase is de gouden standaard.

Met Coinbase kunt u BTC kopen met een creditcard of een bankrekening. Voor beide methoden moet u enige verificatie opgeven. Als je een creditcard gebruikt plaatst Coinbase twee kleine bedragen op je kaart tussen €1 en €2. Wanneer dit is gebeurd kan je via Coinbase de bedragen opgeven, zodat hun kunnen verifiëren dat jij de eigenaar van die credit card bent. Het kan een dag duren om deze methode te doorlopen. Nadat uw creditcard is ingesteld, kunt u deze direct gebruiken om Bitcoin te kopen. Over het algemeen is het gebruik van een credit card veel sneller, aangezien het kopen via je je bankrekening (SEPA betaling) soms wel dagen kan duren.

Nadat je een aankoop hebt gedaan, kunt u uw Bitcoins opslaan met Coinbase of overboeken naar uw eigen portemonnee. Indien je je Bitcoins op Coinbase wilt bewaren, overweeg dan om ze in de Coinbase Vault op te slaan. Bitcoins die zijn opgeslagen in de Coinbase Vault hebben twee dagen nodig voordat ze kunnen worden overgedragen, wat betekent dat als iemand je account hackt, je voldoende tijd hebt om de situatie op te lossen voordat je Bitcoins verdwijnen in de wallet van de hacker.

Bitcoin (BTC) kopen

Er bestaan veel websites waar deze bekende munt gekocht kan worden. Wij raden aan om bitcoins te kopen via Coinbase, dit is een website waar je ze gemakkelijk via uw bankrekening of credit card kunt kopen.

Meer over Coinbase (onze ervaring)