Populaire cryptocurrencies (Overzicht) 2018-03-03T16:14:07+00:00

Overzicht van een aantal cryptocurrencies

Op deze pagina bieden wij een overzicht van een groot aantal populaire cryptocurencies van dit moment. Per crypto bieden wij de prijs aan, de totale marktkapitalisatie en de koersverloop van de laatste dag (24 uur). Bij elk van de coins kunt u ook meer informatie opvragen. Daar kan, naast extra info over de munt, ook de koers van de afgelopen maanden worden bekeken.

Wat zijn cryptocurrencies?

cryptocurrencyEen cryptocurrency is een digitale valuta die is ontworpen om een ​​transactiemogelijkheid te bieden. De naam ‘crypto’ is afgeleid van het feit dat het cryptografie gebruikt om de transacties te verifiëren en te beveiligen. Cryptocurrencies genereren een database met transacties die na verificatie de transactie hebben afgerond. Dit is de bouwsteen van de technologie die wordt gebruikt door de cryptocurrency die de blockchain wordt genoemd.

Cryptocurrencies zijn over de hele wereld beroemd geworden. De consequente stijging van de prijs van de meeste populaire cryptocurrencies heeft hen in de schijnwerpers geplaatst van de reguliere media. Niet alleen financiële instellingen, maar zelfs normale particuliere beleggers worstelen om cryptocurrencies te begrijpen en hier winst uit te halen. Omdat cryptocurrencies een nieuw fenomeen zijn, weet niemand precies hoe ze moeten worden gewaardeerd, waardoor hun prijs hoger wordt. 

Hoe wordt een cryptokoers bepaald?

De prijs van cryptocurrencies wordt zoals bij elke andere activaklasse bepaald door een groot aantal factoren. Hier is een lijst van factoren die de prijsbewegingen van cryptocurrency beïnvloeden.

Vraag en aanbod

Op een basisniveau wordt de prijs van cryptocurrencies bepaald door de beschikbaarheid. Hoe schaarser een digitale munt is, des te hoger zijn prijsniveau is. Een virtuele valuta met een overvloedig aanbod zal daarentegen waarschijnlijk lagere prijsniveaus ervaren. Je kan bijvoorbeeld Bitcoin vergelijken met Ripple. Deze prijzen liggen extreem ver uit elkaar terwijl, op moment van schrijven, BTC op nummer 1 staat en XRP op nummer 3. Dit komt door het totaal aantal munten wat bij Bitcoin veel lager is.

Moeilijkheidsgraad van het mijnen

In het geval van proof-of-work blockchains zoals die van Bitcoin, kan de mijnbouwmoeilijkheid van een muntstuk ook een directe relatie hebben met zijn prijs. Een hogere moeilijkheidsgraad betekent dat het moeilijker is om een ​​extra munteenheid te delven. Dit kan van invloed zijn op de waargenomen waarde van een muntstuk, en vervolgens op de prijs ervan, aangezien het vergroten van het aanbod van een muntje meer rekenkracht vereist om te worden gebruikt in het mijnbouwproces.

Nep/echt nieuws over cryptocurrencies

Nieuwsberichten kunnen ook van invloed zijn op de prijsbewegingen van een munt. Positieve of negatieve nieuwsberichten kunnen een grote invloed hebben op het algemene marktsentiment met betrekking tot een bepaalde munt. Mediaberichtgeving over bijvoorbeeld een netwerkhack leidt waarschijnlijk tot lagere prijzen, terwijl de berichtgeving over de toenemende acceptatie van een munt kan leiden tot een positief marktsentiment dat de marktprijs van een munt opwaarts stimuleert.