Cryptocurrency Beginnershandleiding 2018-01-19T17:10:24+00:00

Cryptocurrency beginnershandleiding

Deze handleiding is bedoeld als zowel een makkelijk te begrijpen introductie in de wereld van cryptocurrencies en een stappenplan om jou eerste crypto’s te kopen om tot slot een exchange te kiezen waarop je kan gaan handelen.

Wat zijn cryptocurrencies?

Als je alle ruis rond cryptocurrencies weghaalt en reduceert tot een eenvoudige definitie, kom je er achter dat het slechts beperkte items in een database zijn diecryptocurrencies niemand kan wijzigen zonder aan specifieke voorwaarden te voldoen. Dit lijkt misschien gewoon, maar geloof het of niet: dit is precies hoe je een valuta kunt definiëren.

Neem het geld op uw bankrekening: wat zijn meer dan vermeldingen in een database die alleen onder specifieke voorwaarden kunnen worden gewijzigd? Je kunt zelfs fysieke munten en bankbiljetten nemen: wat zijn dat anders dan beperkte vermeldingen in een openbare fysieke database die alleen kan worden gewijzigd als je de voorwaarde vergelijkt met het feit dat je de munten en bankbiljetten fysiek bezit? Geld heeft alles te maken met een geverifieerd item in een soort database met accounts, saldo’s en transacties.

Tegenwoordig zijn cryptocurrencies een wereldwijd fenomeen geworden dat de meeste mensen kennen. Hoewel het op de een of andere manier voor nerds is en door de meeste mensen niet wordt begrepen, zijn banken, regeringen en veel bedrijven zich bewust van het belang ervan.

Jaren geleden zul je moeite hebben gehad om een ​​grote bank, een groot accountantskantoor, een softwarebedrijf of een overheid te vinden die geen cryptocurrencies heeft onderzocht, er een paper over publiceert of een zogenaamd blockchain-project start.

thuisbezorgd accepteert bitcoins

Tegenwoordig accepteren steeds meer bedrijven betalingen via cryptocurrencies, neem als voorbeeld Thuisbezorgd, die sinds kort betalingen via Bitcoins accepteert.

Waar bitcoins en zijn alternatieven kopen?

Om te beginnen met het ruilen van cryptocurrencies zul je eerst een valuta moeten kopen via bijvoorbeeld iDeal of je credit card, om vervolgens deze te storten coinbase logoin een exchange om ze te verruilen tegen andere munten. In deze handleiding zal ik demonstreren hoe dit werkt via Coinbase, de makkelijkst te gebruiken plek om euro’s te storten en crypto’s te kopen.

Tijdelijke aanbieding: Momenteel bieden ze een tijdelijke aanbieding; bij het storten van €100 of meer krijg je gratis €10 extra toegevoegd aan je wallet.

Maak nu een account aan op Coinbase en pak deze aanbieding!

Na het aanmaken van een account op Coinbase kom je terecht op je dashboard, hier zie je een overzicht van de koersen, de bedragen in je wallet en je laatste transacties.

coinbase dashboard

De volgende stap is om Euro’s te storten in je Euro wallet, zodat je hier later Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum of Litecoins mee gaat kopen. Om dit te doen ga je in het menu naar ‘Kopen/verkopen’. Vervolgens klikt u op de grote knop ‘Middelen storten’. Hierna zoekt u de Euro en klikt u op ‘Storten’.

Het is ook mogelijk om te betalen met je Credit Card, maar aangezien wij hier niet over beschikken hebben wij alleen SEPA betalingen bestproken.

Hier zult u een referentienummer ontvangen, kopieer deze (CTRL+C). Let goed op dat u bij uw betaling via de bank dat referentienummer invult, in het geval van Rabobank zet je dat neer bij de omschrijving. Wanneer u deze hebt gekopieerd vinkt u de checkbox aan en klikt u op ‘Doorgaan’.

Dan zult u de mogelijkheid hebben om een bedrag in te voeren om te storten. Wij raden aan om te beginnen met minimaal €100 om gebruik te maken van de aanbieding waarbij je gratis extra geld ontvangt. Voer alsvolgt je gewenste bedrag in, controleer je naam, vink de checkbox aan en klik weer op ‘Doorgaan’.

Nu krijgt u de gegevens van Coinbase te zien die je in moet voeren bij je betaling. De betaling zal gedaan moeten worden via internetbankieren. Voer deze gegevens zorgvuldig in, wij raden aan door middel van kopiëren en plakken. Let nog een keer goed op het referentienummer en dubbel check deze, wanneer deze incorrect is kunnen je Euro’s niet gestort worden in je wallet. coinbase storting wordt geverifieerd

Wanneer je alle gegevens van de bank, plus het bedrag, hebt ingevoerd kunt u de opdracht verzenden in uw bank. Klik vervolgens op ‘Ik heb de middelen verzonden’, uw Euro’s zullen nu binnen twee werkdagen gestort worden in uw wallet.

U zult een e-mail ontvangen wanneer uw bedrag is gestort in de Coinbase wallet. Wanneer dit voltooid is kunt u doorgaan met de volgende stap.

Euro wallet omzetten naar cryptocurrency

Dit deel duurt gelukkig geen twee werkdagen zoals het storten van je Euro’s. Wanneer er een bedrag in je Euro wallet staat, ga je in het menu naar ‘Kopen/verkopen’. Vervolgens klik je op de currency waar jij je Euro’s voor wilt ruilen, bijvoorbeeld Ethereum.

Tip: wij raden aan om als je je cryptocurrencies wilt ruilen naar een altcoin, zoals Ripple, geen Bitcoins te kopen omdat deze hoge transactiekosten heeft en dat erg zonde is. Daarom zouden wij kiezen voor Ethereum. Bitcoin is ook prima, als je hem vasthoudt en niet ruilt voor een andere munt.

Het koopproces hierna spreekt voor zich. Na het aanklikken van je gewenste cryptocurrency voer je het aantal in en klik je op ‘Kopen’.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist uw eerste cryptocurrency gekocht! In de volgende stap zullen wij bespreken hoe je deze binnen enkele minuten kan ruilen naar elke coin die je wilt.

Kiezen van een exchange/wallet

Wanneer je doel is om je cryptocurrencies op te slaan en niet verder te ruilen, raden wij aan om gebruik te maken van een hardware wallet. De reden hiervoor is dat deze veel veiliger zijn dan een online wallet en niet gehackt kunnen worden.

Als je doel is om je net gekochte crypto’s te ruilen tegen andere munten (altcoins) zul je gebruik moeten maken van een exchange. Wij zullen je de exacte stappen laten zien via Binance, de nummer 2 uit onze lijst van beste cryptocurrency exchanges. Via deze exchange kan je binnen enkele seconden je gekochte munten te ruilen voor altcoins.

Klik om te registreren op Binance, de exchange met honderden crypto’s!

Als voorbeeld gaan wij nemen dat ik op Coinbase Ethereum (ETH) heb gekocht, en deze wil ruilen voor Ripple (XRP).

Wanneer je in bent gelogt op Binance, ga je naar het menu en dan naar Funds > Deposits / Withdrawals. Hier zie je een overzicht van alle cryptocurrencies die bij Binance worden aangeboden om te verhandelen. Typ in het zoekveld bovenin de crypto die je wilt storten vanaf Coinbase, in ons geval Ethereum.

Klik in de regel van Ethereum op ‘Deposit’, je ontvangt nu een adres waar je vanaf Coinbase je Ethereum naar toe gaat sturen.

ethereum deposit adres

Kopiëer dit adres en verstuur je Ethereum (Of wat je daar ook hebt gekocht) vanaf Coinbase naar je Binance, dit doe je zo:

  • Ga op Coinbase naar ‘Accounts’
  • Klik bij de cryptocurrency die je naar Binance wilt sturen op verzenden
  • Voer het adres en het aantal in dat je wilt versturen
  • Klik op ‘verstuur’

Binnen minder dan een half uur zullen jou cryptocurrencies staan in je wallet op Binance.

Waarschuwing: Stuur geen munten naar een verkeerd adres, wanneer dit is gebeurd zijn ze niet meer terug te vinden en ben je ze voor altijd kwijt. Dit geld ook wanneer je bijvoorbeeld Bitcoins naar een Ethereum adres stuurt.

Bitcoins ruilen naar altcoins

Wanneer je de cryptocurrencies van Coinbase hebt overgezet naar Binance is het nu tijd om je altcoins te kopen. Allereerst ga je in het menu naar Exchange > Basic. xrp-eth ruilen

Rechtsbovenin zie je een tabel met alle bestaande pairs. Klik bovenin aan welke cryptocurrency je hebt (BTC/ETH) en typ in het zoekveld de crypto in die je wilt kopen. In ons geval klikken wij ETH aan en typen wij XRP (de afkorting van Ripple) in. Klik deze aan en je wordt naar het scherm gebracht om deze ‘pair’ te ruilen.

Wanneer je daar bent kun je de prijs invoeren die je biedt per coin, standaard staat die al ingesteld op het gemiddelde. Je kan ook bieden op de marktplaats door bovenin op ‘market’ te klikken. Dit is als beginner erg verstandig zodat je niet perongeluk te veel biedt.

Vul tenslotte het aantal in dat je wilt kopen (of klik op de percentages er onder) en klik op ‘Buy’. Wanneer de transactie voltooid is heb je succesvol je allereerste altcoins gekocht, gefeliciteerd!

Accounts aanmaken

Het is het makkelijkst om voordat je begint met de handleiding alvast registreert op de twee websites die we gaan gebruiken.

Registreren op Coinbase *

* Er is tijdelijk een actie bij Coinbase, bij besteding van minimaal €100 krijg je €10 kado.

Registreren op Binance

Binance zal gebruikt worden als platform om altcoins (andere crypto’s dan bitcoins) op te ruilen. Mocht je dit niet willen hoef je hier geen account aan te maken.