Beste Cryptocurrency Wallets (Hardware/software/online) 2018-01-25T19:15:13+00:00

Beste wallet voor cryptocurrency

Iedere eigenaar van cryptocurrency wil zijn crypto’s zo veilig mogelijk opslaan. De plek waarop je digitale munten worden opgeslagen heet een cryptocurrency wallet. Aangezien sommige online wallets tegenwoordig gehackt worden is het cruciaal om een veilige wallet te kiezen zodat jou dit niet kan overkomen.

U heeft de volgende wallet-opties (Gesorteerd op veiligheid):

  • Hardware wallet (Veiligst)
  • Software wallet
  • Online wallet/exchange (Onveiligst)
cryptocurrency wallet

Beste hardware wallets

De veiligst mogelijke manier om je cryptocurrencies te bewaren is door gebruik te maken van een hardware wallet. Deze wallets zijn kleine speciale apparaten die beveiligd zijn met een privésleutel, ookwel de private key genoemd.

De manier waarop hardware wallets maximale veiligheid bieden, is door uw privésleutel op te slaan en uw crypto-transacties offline te ondertekenen. Hierdoor kan niemand uw wallet van afstand proberen te hacken.

Ledger Nano S

De Ledger Nano S behoort tot één van de beste, veiligste, en makkelijkst bruikbare crypto wallets die momenteel bestaan. Het is onmogelijk dat deze hardware wallet gehackt wordt, tenzij u slordig bent in het bewaren van uw privésleutel.

aanbod hardware wallet

Deze wallet ondersteunt een groot aantal cryptovaluta die u kunt bewaren, ontvangen en versturen naar anderen. Dit zijn onder andere de die meest populaire: Bitcoin, Ethereum en Litecoin, maar ook meer onbekende munten zoals Stealthcoin.ledger nano s kopen

Aangezien het team achter de Ledger hard bezig is met het toevoegen van nieuwe functionaliteiten is de kans groot dat het aanbod van crypto’s op deze hardware wallet zeker zal gaan groeien. Nog meer informatie nodig over de installatie en onze mening? Lees dan onze Ledger Nano S review.

De Ledger Nano S is te koop op de website van Ledger voor een lage prijs van maar €79. Wij raden ten strengste aan om deze kleine investering in uw cryptocurrencies te doen zodat u geen slachtoffer kan worden van hackers.

Ledger Nano S bestellen

 

Software wallets

Een software wallet kan worden geïnstalleerd op uw eigen devices, zoals bijvoorbeeld uw computer, smartphone of tablet. Er bestaan twee soorten software wallets, cold en hot wallets.

Een cold wallet is niet verbonden met het internet, dit is dus een offline variant. Hij kan alleen geopend worden op het apparaat dat hij is geïnstalleerd, en nergens anders. De cryptovaluta worden bij deze variant opgeslagen op de opslagruimte van uw apparaat. Het is de veiligste manier om een cold wallet te gebruiken tegenover een hot wallet, alleen is het grote nadeel dat je met deze geen transacties kan uitvoeren aangezien hij niet verbonden is met internet.

Een hot wallet, in tegendeel tot de cold, kan wel transacties voltooiien, omdat deze wel met internet verbonden is. Met deze variant kan je vanaf ieder apparaat bij uw cryptocurrencies komen. Het zijn handige functies, alleen dat brengt natuurlijk wel enige veiligheidsrisico’s in het spel.

exodus

Er bestaan een groot aantal software wallets, deze kunnen speciaal voor 1cryptocurrency gemaakt zijn, maar je kan ook kiezen voor een multi-cryptocurrency variant. Deze bieden een groter aanbod van crypto’s die je kunt bewaren. Een voorbeeld van een multi-crypto wallet is Exodus. In deze software wallet, die 8 cryptocurrencies aanbiedt, kan je ook gemakkelijk ruilen tussen de valuta’s. Je kan bijvoorbeeld Bitcoins ruilen voor Litecoins.

We raden je wel aan om voorzichtig te zijn met deze wallets. Wanneer je voor een wallet het wachtwoord vergeet is er geen mogelijkheid dat je weer toegang krijgt. Ook kan het gebeuren dat je hardeschijf crasht van het apparaat waar je cold wallet op stond. Door deze redenen raden wij je aan om te kiezen voor een hardware wallet, zodat dit je nooit kan overkomen.

Beste Online Wallets

Naast een hardware wallet is ook een online wallet een redelijk veilige keuze, maar net iets minder veilig dan de hardware wallet. Onder een online wallet verstaan wij een website waar je op in kan loggen en daar je cryptocurrencies op kan bewaren. Met een online wallet houd je dus eigenlijk niet zelf je crypto vast, maar een derde partij (in dit geval de website).

Het voordeel van dit type wallet is dat je gewoon kan inloggen met een wachtwoord, en dit het erg gemakkelijk maakt voor de gebruiker. De meeste online wallets zijn multi-crypto, hierdoor kan je meerdere cryptovaluta bewaren in dezelfde wallet. Bij de meeste online wallets begint het met een simpele registratie en e-mail verificatie. Daarna kunt u inloggen op de website. Op de website van de wallet is er de mogelijkheid om een ‘deposit address’ te genereren voor de munt die jij wilt storten, bijvoorbeeld Bitcoin.

Hierna kunt u Bitcoin kopen bij bijvoorbeeld Bitonic, die erg schappelijke prijzen biedt, en tijdens het kopen uw gegenereerde BTC adres daar invullen. Na uw betaling worden de Bitcoins verstuurd naar het wallet adres. Na het volgen van deze stappen heb je succesvol je eerste munten in je wallet toegevoegd, zo moeilijk was dat toch niet?

Online wallet: Coinbase

Zoals je misschien op de pagina met beste exchanges al hebt gelezen is Coinbase ons favoriet wanneer het aankomt op het kopen van crypto. Het voordeel is dat je deze exchange ook als wallet kunt gebruiken. Na het kopen van je munten kan je ze daar bewaren, of doorsturen naar een andere wallet.

Coinbase biedt maar een paar cryptocurrencies om te bewaren:coinbase logo

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)

Een leuke functie die ze bieden is hun vault (kluis). Hiermee kan je instellen wie er toegang heeft tot jou crypto’s, terwijl Coinbase hier zelf niet bij kan komen. Ook bieden ze goede beveiligingsfuncties zoals two-factor authentication.

Tijdelijke actie: Stort nu €100 of meer op uw nieuwe Coinbase account en ontvang €10 gratis!

Klik hier om naar Coinbase te gaan en de aanbieding te pakken!

Coinpayments

Coinpayments is de beste multi-cryptocurrency wallet die er op dit moment is. Er worden meer dan 100 verschillende crypto’s aangeboden om te bewaren via hun website of app.

Na het testen van hun platform ben ik tot de conclusie gekomen dat het erg gebruiksvriendelijk is, en dat de transactiekosten ongeveer hetzelfde liggen als de meeste exchanges.

Klik hier om een account te maken op Coinpayments, de beste multi-crypto wallet.