Coinbase review & ervaring – Betrouwbaar? 2018-01-20T16:59:42+00:00

Coinbase

coinbaseIn dit artikel bespreken we onze Coinbase review en onze ervaringen met deze website. Bijna iedereen die al bezig is in de wereld van cryptocurrencies heeft er wel eens van gehoord: Coinbase. De meeste mensen hebben ook al wel eens gebruik gemaakt van deze website, omdat hun platform zo simpel is dat een baby er bij wijze van spreken zelfs Bitcoins op kan kopen. In November had de website in totaal 13.300.000 gebruikers, dat is nog meer dan sommige websites waar je kan handelen in aandelen!

Wat is Coinbase?

Als u digitale valuta wilt verhandelen, heeft u een platform nodig waarop u ze kunt verhandelen en een tussenpersoon om met het netwerk te communiceren. De meesten van ons hebben niet de technologische middelen om met de blockchain te communiceren of om onze digitale valuta op te slaan. Dat is waar Coinbase in het spel komt.

Coinbase is een wereldwijd bedrijf die zorgt voor de uitwisseling van cryptovaluta’s, dat een plek biedt voor het handleen in digitale crypto’s, en informatie over die transacties naar het blockchain-netwerk stuurt om die transacties te verifiëren. Ook dient Coinbase als een wallet, waar de cryptocurrencies kunnen worden bewaard. De website biedt mogelijkheden tot het ruilen van Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash en, Ethereum evenals andere digitale activa met fiat-valuta’s in meer dan 30 landen landen en Bitcoin-transacties in nog meer landen. Volgens de website heeft Coinbase meer dan 13 miljoen klanten geholpen met het kopen en verkopen van cryptocurrency.

coinbase gebruikers

Kort gezegd, als u geïnteresseerd bent in het handelen in crypto, zijn applicaties zoals Coinbase een gemakkelijke manier om hiermee van start te gaan. Je verliest wel een aantal van de voordelen van handelen in een cryptocurrency en via de blockchain. Op Coinbase heb je geen anonimiteit, tijdens het aanmaken van een account moet je een groot aantal persoonsgegevens achterlaten. Dit is voor de mensen die anoniem willen blijven een erge teleurstelling.

Coinbase review / onze ervaring

Wij (het CryptoKickoff team) gebruiken Coinbase al sinds het begin dat we handelden in crypto. Het was ons eerste platform waarop wij de eerste bitcoins kochten van ons salaris. Tot nu toe, na jaren handelen, zijn we nog steeds tevreden met de goede service van dit systeem. Hieronder zal ik een aantal voordelen en nadelen bespreken.

Lage transactiekosten

Wanneer je op Coinbase geld stort in je Euro wallet komen hier transactiekosten bij kijken, dit is logisch want een website als deze kan niet gratis blijven bestaan. Vergeleken met andere platformen zijn hun transactiekosten extreem laag. In de onderstaande tabel zal ik de kosten tonen per mogelijke betaalmethode.

Storten via SEPA (bankoverschrijving)Storten via Credit/Debit card
Storten is gratis, opnemen heeft €0,15 aan kosten3.99%

Wij hebben de ervaring met Coinbase dat wanneer wij geld stortten in onze Euro wallet via SEPA dat dit één tot twee werkdagen duurde voor het op Coinbase was bijgeschreven. Het voordeel bij het gebruik van een credit card is dat het geld gelijk is gestort, het enige nadelige is de kosten die er bij komen kijken. Aangezien Coinbase een snel groeiend bedrijf is twijfelen wij er niet aan dat er in de toekomst meer betaalmethoden beschikbaar zullen worden.

Geen anonimiteit

De coinbase review kan natuurlijk niet alleen maar pluspunten hebben. Tijdens het registreren voor een wallet op Coinbase moet je een groot aantal persoonsgegevens invullen en je identiteit verifiëren. Dit haalt het idee van de anonimiteit achter cryptocurrency een beetje weg. Maar zolang je geen illegale activiteiten uitvoert zal het geen groot probleem zijn, tenzij je niet wilt dat het systeem weet wie waar geld naar toe stuurt.

Beveiliging en verzekering

Om de veiligheid van uw crypto’s die je hebt gekocht en bewaard op Coinbase te verzekeren, slaat de website 98% van de walletwaarde van hun klanten offline op. Op hun website verzekert Coinbase klanten dat “gevoelige gegevens die normaal op onze servers zouden staan, volledig losgekoppeld zijn van het internet.” Gegevens worden vervolgens versleuteld en overgebracht naar USB-stations en papieren back-ups en gedistribueerd in kluizen over de hele wereld.

Coinbase vault (kluis)

Coinbase biedt een veilige oplossing voor het bewaren van grote hoeveelheden bitcoin.coinbase vault

In de vault kan een gebruiker goedkeurders toevoegen die de kluis beveiligen. Wanneer een gebruiker twee goedkeurders toevoegt aan zijn kluis moeten ze allebei de opname bevestigen voordat deze wordt bewerkt. Dit is een erg veilige manier van het bewaren van je bitcoins.

Wanneer je geld wilt opnemen uit je kluis duurt dit 48 uur om te verwerken. Als u een melding van een opname krijgt die u niet heeft gedaan kan deze binnen de 48 uur gelijk worden geannuleerd.

Tip: Er is bij Coinbase een tijdelijke aanbieding. Wanneer je minimaal €100 stort op je account krijg je €10 kado.

Klik hier om te registeren op Coinbase en deze aanbieding te activeren

Coinbase samengevat

#1 in de lijst van beste exchanges

Betaalmethoden

Credit card, SEPA (Bankoverschrijving)

Cryptocurrencies

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)

Kosten

SEPA: 0%
Credit card: 3.99%

Registreren op Coinbase *

* Er is tijdelijk een actie bij Coinbase, bij besteding van minimaal €100 krijg je €10 kado.